Normalt ugentlige træningstilbud 2023
(Obs. tabel vises ikke korrekt på mobil!)
Cykeltræning
Vi tilbyder i alt 3 (1 i vinterhalvåret) ugentlig cykelpas om ugen. Søndag (langtur), onsdag (kort tur) samt lørdag (MTB). I vinterhalvåret tilbyder vi kun mtb om lørdagen.
Vores cykelpas er altid programlagt, og der vil som minimum altid være1 træner/cykelkaptajn til hver træning.
Søndags cykling
Vi cykler tur. Start kl. 09.00 fra cyklebanen. Varighed 2-4timer. Vi deles op i forskellige grupper, alt efter niveau. Køres kun i sommerhalvåret, med start fra april og med april.
Onsdags cykling
Kort og mere intensivt træningspas. Start kl 17.30, fra cyklebanen. Kører kun i sommerhalvåret, med start fra og med april. Varighed: ca. 2 timer.
Lørdags cykling
MTB - teknisk og fysisk træning. Start kl. 9.00 fra klubhuset. Varighed ca. 2 timer (læs mere under Cross træning nedenfor)
Med tre ugentlige cykelpas mener vi, at man i princippet kan få dækket sin cykeltræning med klubtræning. Men vi ser ofte, at der bliver lagt op til fælles ture via vores facebook-gruppe på andre af ugens dage.
Gruppeindeling:
For at sikre, at alle er med, at alle bliver positivt udfordret og har en god træning, inddeler vi ofte cykeltruppen i 2 eller 3 grupper afhængigt af niveau.
-
Gruppe 1: Elite herre/dame og stærke age group'ere herrer/dame
-
Gruppe 2: Herrer og damer med noget cykelerfaring og et fornuftigt cykelniveau.
-
Gruppe 3: Begyndere herrer og damer.
Der vil ofte være niveauforskel i grupperne, men det tilpasses naturligt i løbet af træningen.
#allekanværemeduansetniveauogerfaring
Program:
Der tilgår program, når vi starter med at cykle i april.
Vi har desuden samlet nogle af vores ofte brugte cykelruter under "NICE TO KNOW"
Generelle retningslinjer for cykeltræning:
-
Vi ligger stor vægt på, at alle atleter overholder færdselsreglerne, og at cyklen møder de lovkrav, der er til racercykler (Hjelm, cykel i god stand, velfungerende bremser)
-
Det forventes, at man medbringer det nødvendige til at klare hele turen (dvs.ekstra slanger, dækjern og en pumpe/CO2 samt energi til at holde hele vejen)
-
Om vinteren skal man have fuldskærme (lang udgave som går næsten ned til vejen) bagpå, samt kører med dækindlæg
-
Alle skal med hele vejen, både ud og hjem. Ved punktering bliver man i gruppen enige om, hvorvidt man skal vente, vende om el. man selv følger trop
-
Vi forventer at vore medlemmer har læst programmet hjemmefra (facebook eller hjemmeside) samt at såfremt der køres på en ny rute, så studeres denne hjemmefra; Dvs. kend den i grove træk.
Gruppekørsel
-
Hvordan cykler man egentlig i en gruppe?
-
Disse 3 videoer viser hvordan man cykler i forskellige formationer i en gruppe.
-
Rulleskift: https://www.youtube.com/watch?v=rLP6lei8b5Y
-
Vi bruger typisk rulleskift når der køres intervaller i en mindre gruppe á 3-6 personer.
-
-
Paradekørsel: https://www.youtube.com/watch?v=agt7jvIY2NU
-
Vi bruger typisk paradekørsel når der køres længere tur samt under opvarmning/afrul el. pause i intervaller. Hvor lang tid der går imellem 'skift' kan variere og har hvis ikke har overskud til føringer så springer man bare over.
-
-
Cykling på række: https://www.youtube.com/watch?v=7CSL1fkQ-jg
-
Vi bruger cykling på række når vi cykler på mindre veje eller generelt i situationer hvor vi ikke skal/kan 'fylde' for meget og sidde 2+2 ved siden af hinanden (som ved paradekørsel).
-
-
-
Som udgangspunkt kører vi aldrig mere en 8-10 personer pr. gruppe og aldrig mere en 2 ved siden af hinanden (man fylder aldrig mere end 2/3 af vejen) - af sikkerhedsmæssige årsager i forhold til modkørende m.m.
-
Hvis medlemmer IKKE følger klubprogrammet, men alligevel kører med i en gruppe – så fortæl til træneren at du kører noget andet! Før ligeledes IKKE an i en gruppe hvis du ikke følger programmet og de intensiteter der er planlagt!
-
Tænk over hvad dine handlinger betyder for resten af gruppen – fx Udsætter jeg andre for farer eller ødelægger deres træning (fx overhaler, ikke overholder intensiteter, sætter mig på hjul, accelerere op ad bakke, kører for stærkt igennem sving osv…)?
-
Cykelkultur: Tag godt imod konstruktiv kritik. Den eneste måde vi lære er ved at spørge eller få fortalt. Derfor er det vigtigt at man tager imod konstruktiv kritik fra andre medlemmer og især cykelkaptajner!
-
Er medlemmer i tvivl om gruppeinddelingen (niveau) så kan de altid spørge en kaptajn – husk at være realistisk omkring dit niveau, så du ikke ender i en for hurtig eller for langsom gruppe.
-
Man kører med i den gruppe hvor man har mulighed for at bidrage. Således ”hænger” man ikke på gr.1/2, såfremt man ikke har egentligt niveau til også at tage føringer her.
Cykelkaptajner:
Vi tilstræber at der til hver cykeltræning vil være en cykelkaptajn/træner tilstede under træning.
Vi har cykelkaptajner til træning for at sikre:
-
At der altid er en til at præsentere dagens program og instruere.
-
Hensigtsmæssig og sikker kørsel
-
At alle føler sig velkommen til vores træninger - Vi vægter at alle niveauer kan deltage højt


