top of page

Aarhus 1900Tri - Ungdoms+ 
 

Ungdomsudøvere som er motiveret til at udvikle sig yderligere, end det er muligt med tre gange træning om ugen, har mulighed for ekstra sparring med ungdomscheftræneren. Her får udøveren hjælp til at strukturere sin træningsuge således at det er muligt at følge Triatlon Danmarks udviklingstrin frem mod elite seniorniveau (19+).  

Udøvere der har interesse til dette vurderes om de er egnet ud fra deres gå-på-mod, vilje og determination. Således vil der på ingen måde være krav til at den unge kan klare specifikke "kravtider", men snarere tværtimod udelukkende være fokus på om de har lysten og viljen til mere træning og til at blive en bedre triatlet. 

Der er en forventning om at ungdoms + følger specifikke vejledninger til træningsmængde og antal træningspas i løbet af ugen. Disse tager udgangspunkt i Triatlon Danmarks aldersrelateret træningskoncept. 

Klik her for at se hvor meget ungdoms+ udøvere anbefales at træne i de forskellige aldersgrupper.  

Ungdoms+ udøverne fører træningsdagbog i appen TrainingPeaks. Her vil de også kunne finde deres ugentlige træningsprogram. Rykker udøveren op i aldersgruppen ungdom 16-17 år, vil den personlige træning være et frivilligt tilvag for den ambitiøse udøver og indebære egenbetaling. Se listen her. Fravælger udøveren den personlige træning, følges den almindelige rammeplan i form af klubtræninger. Atleten vil stadigvæk have mulighed for sparring med træneren i den daglige træning. 

Træningen for ungdoms+ udøvere tager udgangspunkt i de tre ugentlige træningsdage i Aarhus 1900 Tri Ungdom. Svømme- og løbetræning mandag. Svømme- og dryland træning onsdag og krydstræning om lørdagen. Den træning de yderligere laver herudover, vil ligge på andre tidspunkter, men første prioritet vil altid være at få de unge til at træne i fællesskab med andre unge. Det kan eksempelvis være ved at løbe med i AGF Atletik Ungdom om torsdagen, være med til svømmetræning hos AGF Svømning eller svømme med i seniorafdelingen. Ungdoms+ udøveren skal dog altid forvente at have lidt selvtræning i form af løbe- og cykeltræning i sit ugentlige program.  

ESAA

Ungdoms+ udøvere har mulighed for at søge ind på ESAA klasser enten i 8.-10. klasse i folkeskolen eller når de starter på ungdomsuddannelse. Dette vil medføre to gange ugentlig morgentræning i svømmehallen fra kl. 07.30-09.00 samt en månedlig træning med eliteholdet og en masse andre fordele i form af vejledning frem mod en mulig elitekarriere. Aarhus 1900 Triathlon anbefaler alle ambitiøse ungdomsudøvere at søge ind på dette tilbud. 

Læs mere om ESAA her. 

s7xdhyhdot7kizlzv20220525134204.jpg
stdb59spv565nqx2e20220525134204.jpg
sym4nwhqbist8kavs20220525134204.jpg
bottom of page